See on üks eriti hea amps! Toitumiskavas seda hetkel pole, sest ei ühti 100% minu nõudmistega makrodele, aga võid seda rooga endale näiteks nädalavahetusel ühe toidukorra asemel siiski mõnuga pakkuda! Moussaka on eriti levinud Kreekas, aga ka Lähis-Idas ja Balkanimaades. Vorm on eriti mahlane ja maitsev!

tervislik moussaka

Juurviljad

  • 1 baklazaan
  • 2-3 suvikõrvitsat
  • 2-3 suurt kartulit
  • 2-3 punast sibulat
  • kuivatatud/värske tüümian
  • sool
  • must pipar
  • oliiviõli

Mida nendega teha?

  • Lõika juurviljadest pikupidi maksimaalselt 0.5cm paksused viilud.
  • Maitsesta viilud tüümiani, soola, pipra ja oliiviõliga
  • Kata küpsetusplaadid küpsetuspaberiga ja laota nendele juurviljad.
  • Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit
  • Senikaua valmista hakkliha

Hakkliha

  • Veise/lamba hakkliha 0.5kg
  • Tomatipüree 200-300g
  • 2 sibulat
  • 1-2 küüslaugu küünt
  • Basiilik/värske koriander maitse järgi
  • Tšillimaitseaine maitse järgi
  • Sool
  • Juust 200-300g

Toimi nii:

  • Haki peeneks sibul ja küüslauk ning prae pannil oliivõlis 1-2 minutit
  • Lisa pannile hakkliha ja prae 5 minutit
  • Senikaua riivi juust
  • Lisa kõik muud komponendid ning sega hoolikalt, prae 5 minutit
  • Tõsta pann kuumalt
  • Laota küpsetatud juurviljad ja hakkliha kihtidena kõrge äärega küspetusvormi
  • Kartul põhja, siis sibulad, baklazaan, hakkliha, suvikõrvits ja peale riivitud juust
  • Pressi pealt tugevalt vormi kokku
  • Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit

Serveeri muossaka värske salatiga ja kreeka jogurtiga.

Oled minuga heades kätes. Garanteerin, et saan su kaalu tervislikult liikuma. Pane mu toitumiskava proovile!
Liitu siit!

Erik Orgu
Sinu toitumisnõustaja