Erik Orgu soovitab: 5 tervislikku jõuluretsepti – Erik Orgu blogi logo-est-cleanev100_whiteicon_authoricon_blogicon_calendaricon_carbsicon_check-checkedicon_nav_menuicon_fatsicon_fibericon-leaveicon_menuicon-menuicon_proteinicon-recipesicon_nav_shoppingicon-sugaricon-tentpoles-eyeglassesicon-tentpoles-hearticon-tentpoles-loseweight-2icon-tentpoles-thumbsupicon_timerdietless-cropped-cleanlogo-est-cleanlogo-est-with-bylineArtboard 2swipetap-lefttap-right

Erik Orgu soovitab: 5 tervislikku jõuluretsepti

  • 18. detsember 2017
  • Erik Orgu

Nende jõulude ajal ole mureta – kilod ei pea lisanduma, kui oskad teha jõululauas mõistlikke ja maitsvaid valikuid.

Koostasin Sulle tervisliku jõulumenüü, milles saad nautida vanu häid maitseid uues kuues ja ei pea muretsema kehakaalu tõusu pärast.

Eelroaks on vanad head piparkoogid ja verivorstid, et jõulumeeleolu peale tuleks!

Järgneb ahjukana mee- ja sinepimarinaadis ning lõpetuseks ahjuõuna dessert, millele lisab särtsu kaneel. Kui hapukapsas on vaieldamatu lisa, mida tahad nende toitude juurde süüa, siis lase aga käia. Kõrvitsasupi lisasin juhuks, kui soovid teha oma kõhule sooja ja pehme pai. ☺

Kui oled need jõuluroad ära söönud, siis on hea enesetunne garanteeritud, sest tegid head nii isule kui ka ihule.

Avalikustan selles artiklis iga päev ühe retsepti - nii saad päev enne jõululaupäeva komplekti kokku ja katta lähedastele tervisliku jõululaua!

Krõbedad toor-piparkoogid

Piparkoogid on praegu nii päevakohased, kui veel olla saab. Panen piparkoogiretsepti ja valmistamise õpetuse ka siia üles, et saaksid pühade ajal tervislikult maiustada. Selle retsepti järgi valmistatud piparkoogid sisaldavad suhkrusiirupi, nisujahu ja säilitusainete asemel hoopis vitamiine, mineraale, kiudaineid, kasulikke rasvasid ja looduslikke, puhtaid süsivesikuid. Kuigi tulemus on väga maitsev, on see väga rammus. Seega, naudi siiski mõistlikes kogustes!

Retsept:

  • pekaanipähklid 125 gr
  • datlid 100 gr
  • muskaatpähkel 1/8 teelusikatäit
  • jahvatatud ingver 0,5 teelusikatäit
  • jahvatatud kaneeli 0,5 teelusikatäit
  • melass 0,5 teelusikatäit
  • seemned vaniljekaunast maitsejärgi(1-2 noaotsa täit)

Valmistamine:

  • Jahvata pekaanipähkleid 10-20 sekundit köögikombainis.
  • Lisa jahvatatud pekaanipähklitele ülejäänud koostisained ja jahvata uuesti köögikombainis 30-60 sekundit.
  • Laota segu küpsetuspaberile ja pressi tugevalt kokku nii õhukeseks, kui soovid.
  • Lõika taignast piparkoogivormi abil meelepärased kujud.

Jõulud on märkamise ja hoolimise aeg. Näita, et hoolid: kingi oma lähedasele minu toitumiskava ja tugi, tänu millele on tuhanded inimesed võtnud kaalust alla 1-2 kg nädalas.

Osta kink

Kreemjas kõrvitsa kreemsupp ingveri ja suitsukalkuniga

Retsept (kahele inimesele):

  • kõrvits 150g
  • 300ml vett
  • 80g porgandit
  • 60g sibulat
  • maitse järgi küüslauku
  • 2-4g ingverit või maitse järgi
  • 60ml vahukoort
  • 120g fetajuustu
  • 100g suitsukana/liha/kala
  • 20g kõrvitsaseemneid
  • 20g jõhvikaid
  • 0.5lt kookospalmisuhkrut
  • jahvatatud muskaatpähklit maitse järgi
  • soola maitse järgi
  • 2 spl oliiviõli

Valmistamine:

  1. Tükelda kõrvits, porgand, sibul ja küüslauk ning prae kergelt õlis 2-3 minutit.
  2. Lisa vesi ja kuumuta kuni köögiviljad on pehmed.
  3. Püreesta saadud tükkidega supp koos koore ja juustuga blenderis või kasuta saumiksrit.
  4. Vala supp uuesti potti.
  5. Kuumuta kuni keemiseni ja lisa supile peenestatud ja purustatud ingver ning maitse järgi soola.
  6. Lisa maitse järgi muskaatpähklit.
  7. Tükelda suitsukana kuubikuteks.
  8. Purusta jõhvikad koos kookospalmisuhkruga moosiks
  9. Serveeri supp koos suitsukanakuubikute, kõrvitsaseemnete ja jõhvikamoosiga.

Jõulud on märkamise ja hoolimise aeg. Näita, et hoolid: kingi oma lähedasele minu toitumiskava ja tugi, tänu millele on tuhanded inimesed võtnud kaalust alla 1-2 kg nädalas.

Osta kink

Maitsvad verivorstid jõhvika-apelsini dipiga

Koostis:

  • 100-150g verivorste
  • Jõhvika-apelsini dip

Retsept:

  • 200g jõhvikaid
  • 70-100g apelsini
  • 40-50g mett
  • Tšillihelbeid maitse järgi
  • Soola
  • Vett

Valmista jõhvika-apelsini dipp järgnevalt:

  1. Pane sulatatud jõhvikad ja vesi potti, kuumuta keemiseni, siis vähenda kuumust ning lase tasasel tulel 2 minutit podiseda.
  2. Senikaua fileeri apelsin (lõika noaga kõik valged osad, nii et alles jääks ainult oranž viljaliha).
  3. Eemalda pott tulelt ja lase jahtuda mõned minutid, siis sega sisse kõik komponendid ning sega hoolikalt.
  4. Seejärel kata segu köögikilega ja pane külmkappi seisma.
  5. Küpseta verivorstid ahjus nii kaua nagu pakil märgitud.
  6. Soovi korral tükelda küpsed verivorstid ja serveeri koos jõhvikadipiga eelroana.

Jõulud on märkamise ja hoolimise aeg. Näita, et hoolid: kingi oma lähedasele minu toitumiskava ja tugi, tänu millele on tuhanded inimesed võtnud kaalust alla 1-2 kg nädalas.

Osta kink

Mee-sinepi kana krõbekartulitega ja värske salatiga

Retsept:

  • 170 gr kanakintsu nahaga
  • 100 gr kartulit
  • 20 gr jääsalatit
  • 30 gr tomatit
  • 20 gr kurki
  • 20 gr mandariini
  • 2 tl mett
  • peale pigistamiseks apelsinimahla
  • maitse järgi sinepit
  • musta pipart ja soola
  • oliiviõli
  • rafineeritud kookosrasv

Valmistamine:

  1. Sega mesi, sinep, oliiviõli, sool ja pipar ning hõõru see kanale. Hea oleks kui teeksid seda 12 tundi enne ahju panemist, aga piisab ka 2 tunnist.
  2. Küpseta kana 30 minutit 200 kraadi juures.
  3. Kanaga koos pane ahju kartulid ja valmista neid järgnevalt:
    1. Koori kartulid ja lõika nendest 1,5 sentimeetri paksused sektorid. Proovi kõik lõigud teha sarnase paksusega, et nad ühtlaselt valmiksid.
    2. Pane kartulid 20 minutiks külma vette seisma.
    3. Kurna kartulid ja kuivata põhjalikult majapidamispaberiga.
    4. Sega kartuleid hoolikalt kookosrasva ja soolaga.
    5. Laota need ahjurestile nii, et kõik tükid jääksid eraldi. Pane ahjuresti alla ahjupann, kuhu saab rasv tilkuda.
  4. Küpseta kartuleid kuni need on kuldpruunid, umbes 20 minutit.
  5. Tükelda jääsalat, kurk, tomat, koori mandariinid (las mandariinisektorid jäävad terveks) ja sega kõik komponendid oliivõliga, maitsesta soolaga.

Jõulud on märkamise ja hoolimise aeg. Näita, et hoolid: kingi oma lähedasele minu toitumiskava ja tugi, tänu millele on tuhanded inimesed võtnud kaalust alla 1-2 kg nädalas.

Osta kink

Kaneeliõun rosina-vahukoorega

Retsept:

  • 170 gr magusaid õunu
  • 30 ml 35% vahukoort
  • 10 gr rosinaid
  • 5 gr mett
  • rafineeritud kookosrasva
  • mahepõllumajanduse kaneel
  • apelsinimahl

Valmistamine:

  1. Lõika õunad neljaks ja hõõru kokku kaneeli, kookosrasva ja isepressitud apelsinimahlaga.
  2. Lase seista 1-2 tundi, siis küpseta ahjus 200 kraadi juures ca 20 min või kuni õunad on kuldpruunid.
  3. Vahusta vahukoor, sega see rosinatega ning serveeri õunte kõrvale. Peale nirista mett.

Soovin Sulle kauneid ja kehakaalusõbralikke pühi!


Jõulud on märkamise ja hoolimise aeg. Näita, et hoolid: kingi oma lähedasele minu toitumiskava ja tugi, tänu millele on tuhanded inimesed võtnud kaalust alla 1-2 kg nädalas.

Osta kink

Välkpakkumine -77%!

Suveni on täpselt 6 kuud, Sune edulugu võib olla Sinu edulugu! Tema kaotas tänu minu toitumiskavale 6 kuuga 24 kg üleliigset keharasva.

VIIMANE VÄLKPAKKUMINE SEL AASTAL - liitu kohe ja saad 6-kuulise paketi vaid 14,99 euroga (tavahind 64,99 €), mis teeb vaid 2,5 € kuus ehk 8 senti päevas!

KIIRUSTA, pakkumine kehtib esimesele 350 inimesele! Kampaania kestab kuni 16.12.2018 kell 23.59 või kuni soodushindasid jätkub.

-77% soodustuse saamiseks kliki alloleval nupul 👇

Liitu nüüd (-77%)

Välkpakkumine -77%!

Suveni on täpselt 6 kuud, Sune edulugu võib olla Sinu edulugu! Tema kaotas tänu minu toitumiskavale 6 kuuga 24 kg üleliigset keharasva.

VIIMANE VÄLKPAKKUMINE SEL AASTAL - liitu kohe ja saad 6-kuulise paketi vaid 14,99 euroga (tavahind 64,99 €), mis teeb vaid 2,5 € kuus ehk 8 senti päevas!

KIIRUSTA, pakkumine kehtib esimesele 350 inimesele! Kampaania kestab kuni 16.12.2018 kell 23.59 või kuni soodushindasid jätkub.

-77% soodustuse saamiseks kliki alloleval nupul 👇

Liitu nüüd (-77%)

Minu toitumiskava on Eesti parim:

Teadlased kiidavad

Teadlaste sõnul aitavad minu tervislikud retseptid kaalust alla võtta, sest väheneb ülekaaluga seostatud bakterite hulk soolestikus.

Kaota ülekilo nädalas

Minu toitumiskava on aidanud eestlastelt kokku kaotada rohkem kui 500 000 kg liigset kehakaalu.

Personaalne

Minu toitumiskava arvestab Sinu füüsilisi näitajaid ja maitseeelistusi ning vajadusel olen ma sõnumi kaugusel.

Maitsev, kiire ja lihtne

Tuhanded kasutajad hindavad minu toite 5-palli skaalal hindega 4,7. Toidud valmivad kiiresti tänu lihtsatele retseptidele.

Soodne

Sul on võimalik valida retsepte hinna järgi.

Sobib kogu perele

Saad lisada tervislikku toitumiskavasse kogu pere tasuta.

Kas oled valmis proovima elumuutvat toitumiskava?

Kes meist ei tahaks enamat: rohkem energiat, teravamat pead või saledamat keha. Saavutad selle Eesti vaieldamatult parima toitumiskavaga. Püsivalt.

Proovi tasuta!
Eriku portree

Rõõm tutvuda!

Toitumisnõustaja Erik Orgu on sulle toeks oma toitumise muutmise teekonnal. Erik on selleks koostanud sadu maitsvaid ja lihtsaid retsepte.

Räägi mulle endast

Esmalt räägi meile endast ja oma toitumis- ja liikumisharjumustest.

Üks hetk, laen... Loader

Blog article

TASUTA RETSEPT: verivorstid jõhvika-apelsini dipiga

  • 13. detsember 2018
  • Erik Orgu

Jõulud on jagamise aeg! Kingin sulle sel pühadeajal oma imemaitsva verivorstide retsepti.

Blog article

TASUTA RETSEPT: Verivorsti-peekoni võileib

  • 12. detsember 2018
  • Erik Orgu

Jõulud on jagamise aeg! Kingin sulle sel pühadeajal oma imemaitsva verivorsti-peekoni võileiva retsepti.

Blog article

TASUTA RETSEPT: toorpiparkoogimaius

  • 11. detsember 2018
  • Erik Orgu

Jõulud on jagamise aeg! Kingin sulle sel pühadeajal oma imemaitsva toorpiparkoogimaiuse retsepti.